Ingredienser
1 paprika
4 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 pkt bladselleri
ca 1 liter vatten
1-2 matlagningsgrädden (med eller utan smak, använde 1 peppar och en vanlig 4%)
Lite riven ingefära
1 buljongtärning
ca. 300g räkor
En skvätt vitt vin
Salt, peppar, paprikakrydda och curry.
Hoppsan, ett blomkålshuvud har hoppat med. |
1. Plocka fram ingredienserna. Skala morötterna och löken + vitlöken samt skär i mindre bitar. Skär även bladsellerin i mindre bitar och sätt alltihop i en kastrull med vatten, riven ingefära och buljongtärningen (ca 1l).
2. Låt koka tills de mjuknat.
3. Hacka paprikan i mindre bitar och tillsätt i soppan.
4. Tillsätt matlagningsgrädden och kryddorna.
5. Mixa soppan slät med en stavmixer.
6. Tillsätt lite vitt vin.
7. Allra sist, tillsätt räkorna. Låt inte soppan koka länge med räkorna i, de blir sega och tappar smaken.
8. Servera med bröd. Passar bra med både rågbröd (och mycket smör) och batong.
Ps. Själv valde jag att koka egen räkbuljong på några räkor jag hittade i frysen. Då det såg ut som följande funderar sambon en stund "Men det där blir man ju inte så mätt på?" heh.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök