10 jan. 2013

Tacosallad

Vardagsmat, bjudmat, fredagsgott... Tacosallad är en säker hit, otroligt gott, går snabbt att tillreda och går att tillreda i både hälsoversion och mindre hälsosam version. Idag åt vi tacosallad som vardags- och hälsoversion enligt följande recept.

Blev inte så estetiskt, däremot alldeles underbart gott!


Hur du gör en läcker middag på ca. 15 min: 


Salladen:

Olika sallader (använde isbergssallad och Napolitana Mix)
Tomat
Gurka
Majs
Rödlök
Paprika

Skölj, skär i mindre bitar och släng ihop.

Sallad på G.


Stekt malet kött med texmex-kryddblandning och röd mellanstark salsa.


Guacamole

2 avocadon
1dl gräddfil
2,5 dl kvarg
mjölk (så mycket att konsistensen blir mjuk)
salt
socker
peppar

1. Gröp ur avocadona. 
2. Blanda avocadon, gräddfilen, kvargen och kryddorna i en skål. Mosa med stavmixer. 
3. Tillsätt mjölk så att konsistensen blir mjukare. 

Tacodipp

Blanda ihop:
1dl gräddfil
2,5dl kvarg
mjölk (så mycket att konsistensen blir mjuk)
Dipp-pulver med tacosmak



Släng salladen underst och ös på med malet kött och såser... Njuuuuut. 


Varför kvarg? Det går lika väl att göra såväl Guacamolen och Tacodippen med gräddfil. Kvarg har dock mycket proteiner och lite fett och blandat med gräddfil och diverse annat så känner man absolut ingen skillnad i smaken. Lite bättre näringsvärden och hälsosammare med andra ord.

Andra ideér: 
  • Servera med Nachos
  • Om du är ett stort fan av röd salsa så lägg inte den i maletköttblandningen utan rakt på salladen.
  • Servera med texmex-ostsås (mycket gott men passade inte in på vardags-hälsomaten)
  • Man kan också blanda alla såser och maletköttet färdigt i salladen. Mycket gott men svårt att värma om det blir över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök