30 jan. 2013

Tapenade

Tapenade har kanske en lite love-hate status. En del gillar smaken, andra hatar den. Jag känner personer av båda lägren, så om jag väljer att laga Tapenade som tilltugg brukar jag för säkerthets skull också ha något annat till. Själv hör jag förstås till love-lägret. Bilderna är förrästen tagna med min gamla kamera för länge sedan. I dåligt ljus. Ja, resultatet ser ni själva.



Ingredienser
ca. 300g svarta oliver
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
ca. 10 färska basilikablad
Antingen 2 msk sardellfiléer eller 1 msk kapris
1 msk citronsaft
Peppar











1. Låt oliverna rinna av
2. Kör allting i en matberedare så att det blir en jämn smet.
3. Servera på t.ex. batong.










Ps. Det är myyycket godare än vad det ser ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök