2 feb. 2013

Tomatsoppa med koriander och kanel

Fortsätter med soppa; nu tomatsoppa i tur. Är i sig ganska näringsfattigt men passar bra om man är på diet, heh, eller så väljer man att äta det med något mera näringsdrygt. Funderade själv om jag nästa gång skulle tillsätta lite salamistrimlor... I varje fall; billigt, snabbt och enkelt. Och som ett plus; gott!



Ingredienser:
6 tomater
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
Olivolja
1 liter vatten
1 burk tomatkross
1 burk tomatpuré
Grönsaksbuljong
Salt, peppar, kanel, paprikapulver, oregano
1 kruka koriander
Grynost (till servering)

1. Hacka löken och vitlöken. Fräs i lite olivolja på botten av en kastrull.
2. Skär tomaterna i bitar. Tillsätt tomaterna i kastrullen och ös på med vattnet. Tillsätt buljongtärningen.
3. Tillsätt tomatpurén och tomatkrossen. Låt puttra en stund.
4. Tillsätt kryddorna.
5. Mixa soppan slät med en stavmixer. Man kan även redan i början välja att skala tomaterna och hacka dom mycket små, likaså löken. Tyckte det gick lättare så här...
6. Hacka koriandern och tillsätt.
7. Servera med grynost och färskt bröd.

Ps. Hur vansinnigt goda var inte tomaterna jag använde förra sommaren som är rakt från "bonden" på landet? Skillnaden till de tomater man använder på vintern; ena sorten möglar på några dygn, andra håller sig fin i flera månader. Dagens gåta; vilken passar under vilken beskrivning? Hmm...


Färska och vansinnigt goda tomater! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök