23 feb. 2013

Spanska köttbullar i tomatsås

Detta är vad jag för med mig idag då vi skall ha Tapaskväll med flickorna. Kan tänka mig att dessa även smakar mycket gott med t.ex.  (hemlagad) pasta.



Ingredienser köttbullar (ca 35-40 st):
1 kg malet kött
5 ägg
½ dl skorpsmulor
1 gul lök
5 vitlöksklyftor (hoppsan!)
½ chili
½ kruka koriander
½ kruka basilika
Salt, peppar, Garam Masala, paprikapulver

1. Hacka löken, vitlöken och chilin (noggrannt, skall vara småsmå bitar)
2. Blanda löken och chilin med maletköttet, äggen, skorpsmulorna.
3. Hacka koriandern och basilikan och tillsätt.
4. Krydda. Använd gärna mycket kryddor. Blanda ihop allting noggrannt.
5. Rulla till köttbullar och stek på en ugnsplåt ca 20 minuter (220 grader) tills köttbullarna är genomstekta och vackert bruna.

Ingredienser tomatsås (lagas under tiden köttbullarna är i ugnen)
2 burkar (totalt ca 800 g) tomatkross
1 msk olivolja
1 liten burk tomatpuré
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1,5 dl vatten
½ chili
½ kruka koriander
½ kruka basilika
1 grönsaksbuljongstärning
Salt, peppar

1. Hacka lök, vitlök och chili.
2. Stek i olivolja i en stor stekpanna, gärna traktörpanna.
3. Tillsätt tomatkrossen, tomatpurén, vattnet och grönsaksbuljongen. Låt puttra ca 5 min.
4. Hacka koriandern och basilikan och tillsätt. Krydda.


Då köttbullarna är färdiggräddade, tillsätt de i tomatsåsen och låt puttra en stund. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök