Jaa, och skillnaden mellan mexikansk mat och texmex är stor.
Det som inte blir så lyckat när man a) själv är hungrig och b) ens familj är hungrig är ju förstås bilderna. Hann inte satsa på ljus eller annars heller nån lysande uppsättning och bildkvalité så ni får ta och lita på att detta är gudomligt gott ändå!
Hemlagad tomatsalsa:
6 tomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
½ chili
½ lime
½ lime
1 msk olivolja
½ kruka koriander
Salt
Peppar
1. Hacka lök, chili och tomaterna i små bitar.
2. Pressa i vitlöken och limesaften.
3. Tillästt lite olivolja samt kryddorna.
4. Hacka koriandern och tillsätt den.
5. Servera med t.ex. nachos, tortillas, quesadillas eller burriton.
Quesadillas med cheddar och koriander
300 g cheddarost (använde 150g mild och 150g mera mognad)
1 kruka koriander
8 tortillabröd
1. Kör cheddarosten i en matberedare. Det är lättare då osten är kall, då den blir varm blir den mjukare och klumpar ihop sig.
2. Bred ut ost på halva tortillabröd och lägg på koriander. Vik ihop.
3. Stek i stekpanna på båda sidor med lite olivolja.
4. Klipp i mindre bitar efter att det svalant lite.
5. Servera!
Mojito
4 cl
Ljus rom
Juicen från ½ lime
2 teskedar socker
Bladen från 2-4 myntakvistar
Krossad is
Sodavatten
1. Mosa myntabladen tillsammans med socker och lite
sodavatten.
2. Pressa i lime, häll i rom och skaka med
is.
3. Häll up i ett glas med krossad is. Toppa med
sodavatten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök