23 maj 2013

Ribs!

Till vår morsdagsmiddag beslöt vi oss för att laga "lite" ribs. Närmare bestämt 4,3 kilo! Och inget blev över... Så man kan gott ta och räkna med 500 g per man/kvinna (TROTS att vi också serverade för- och efterrätt samt kaffekaka). Ribsen gjorde otrolig succé, måste säga att detta numera hör till mina topp-3 grillrätter. Likt flera kändiskockar så tycker jag också att det ofta blir godare att grilla rätt så fett kött. Det ger mera smak och slutresultatet blir godare. Visst är det gott ibland med någon fin filé, men sådär generellt... Och kolgrill är den bästa av grillar, på denna punkt ger jag mig inte...

Serverades med grönsallad och potatissallad.

Receptet är Tomi Björcks och inspirationen till ribsen kommer från en kompis. Kan inte konstatera annat än tack för det!

Du behöver (4 pers):

Ca 2 kg ribs

Marinad:
2 liter köttbuljong
3 dl soija
1 dl socker

Dressing:
1 dl honung
1-2 dl spad från ribsen (enligt receptet bara 5msk, jag satt mycket mera)
5 msk rostade sesamfrön

1. Börja med att koka upp marinaden dvs. köttbuljongen, soijan och sockret i en stor kastrull.
2. Lägg ribsen i en ugnsform och häll på marinaden.
3. Lägg i en 175-gradig ugn i ca 3 timmar
4. Ta ut ribsen efter tre timmar och lägg dem på ett galler för att svalna. Ta vara på spaden.

Kött! Före och efter ugn.

5. Tillred dressingen; värm upp ingredienderna i en kastrull. Låt inte koka!
6. Grilla sedan ribsen på en varm kolgrill ;). Under grillningen kan du pensla med dressingen.
7. Efter att ribsen fått en vacker yta på grillen, lägg dem i dressingen för en stund (någon minut).


Det vattnas i munnen...

8. Servera!

Detta är vad som blev över...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök