Serverades med grönsallad och potatissallad. |
Receptet är Tomi Björcks och inspirationen till ribsen kommer från en kompis. Kan inte konstatera annat än tack för det!
Du behöver (4 pers):
Ca 2 kg ribs
Marinad:
2 liter köttbuljong
3 dl soija
1 dl socker
Dressing:
1 dl honung
1-2 dl spad från ribsen (enligt receptet bara 5msk, jag satt mycket mera)
5 msk rostade sesamfrön
1. Börja med att koka upp marinaden dvs. köttbuljongen, soijan och sockret i en stor kastrull.
2. Lägg ribsen i en ugnsform och häll på marinaden.
3. Lägg i en 175-gradig ugn i ca 3 timmar
4. Ta ut ribsen efter tre timmar och lägg dem på ett galler för att svalna. Ta vara på spaden.
Kött! Före och efter ugn. |
6. Grilla sedan ribsen på en varm kolgrill ;). Under grillningen kan du pensla med dressingen.
7. Efter att ribsen fått en vacker yta på grillen, lägg dem i dressingen för en stund (någon minut).
Det vattnas i munnen... |
8. Servera!
Detta är vad som blev över... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök