Du behöver (en stor kastrull, soppan räcker för säkert 8 pers)
2 batater
4 morötter
2 gula lökar
ca 1 liter vatten
1 grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
en liten bit ingefära
200g turkisk yoghurt
Till servering: Bröd, solros- eller pumpafrön.
Gör så här:
- Skölj och skala morötterna och bataterna. Skär i mindre kuber.
- Skär löken, vitlöken och ingefäran i mindre bitar.
- Lägg alltihopa i en kastrull tillsammans med vattnet och buljongen. Koka ca 20 minuter.
- Då bitarna blivit mjukare, lyft kastrullen från plattan.
- Ta fram en stavmixer och mosa ihop till en slät röra.
- Då soppan svalnat en aning, rör i turkisk yoghurt. (Jag hade inte tålamod, som ni ser är det lite grynigt...)
- Servera med bröd och frön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för ditt besök