7 maj 2013

Batatsoppa

Dagens middag varsågoda:




Du behöver (en stor kastrull, soppan räcker för säkert 8 pers)
2 batater
4 morötter
2 gula lökar
ca 1 liter vatten
1 grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
en liten bit ingefära
200g turkisk yoghurt
Till servering: Bröd, solros- eller pumpafrön.

Gör så här:

  1. Skölj och skala morötterna och bataterna. Skär i mindre kuber.
  2. Skär löken, vitlöken och ingefäran i mindre bitar.
  3. Lägg alltihopa i en kastrull tillsammans med vattnet och buljongen. Koka ca 20 minuter.
  4. Då bitarna blivit mjukare, lyft kastrullen från plattan.
  5. Ta fram en stavmixer och mosa ihop till en slät röra.
  6. Då soppan svalnat en aning, rör i turkisk yoghurt. (Jag hade inte tålamod, som ni ser är det lite grynigt...)
  7. Servera med bröd och frön. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök