6 maj 2013

En säker hit - Crostinin

Det har varit lite tyst på bloggfronten, ursäkta mig... Har hänt mycket på sistone; skrev slut gradun, ordnade vappenfest och har nu börjat jobba. Vappenfesten och serveringen som jag hade tänkt dokumentera i minsta detalj, jaa-a. Hade bråttom med exakt all matlagning så blev inte någå bilder på det heller. Men dessa bilder tog jag en gång tidigare (eftersom jag lagat dessa Crostinin säkert 100 gånger)...





På buffébordet, som snacks till fördrinken, som fredagsgott, på festen - you name it! Här följer en säker hit som jag lagat till väldigt många fester och de har alltid gjort succé. Receptet är för ca 100 crostinin. Låter som mycket men om du lägger fram allt så går dom åt redan på kvällen, annars är detta en säker hit även följande morgon ;) På vappen gjorde jag ca 200st för 30 gäster och dom var slut redan efter några timmar...


Du behöver:
6 förgräddade batonger
600 g naturell färskost
1 kruka basilika
200g soltorkade tomater i olja
Vitlöksklyftor enligt smak och tycke (något mellan 3-8)
Salt, peppar
Olivolja


  1. Grädda batongerna och låt svalna en stund.
  2. Kör vitlöksklyftorna och basilikan i en matberedare. Tillsätt de soltorkade tomaterna. (Obs! Just i denna ordning eftersom tomaterna är så oljiga)
  3. Tillsätt sedan färskosten och kör tills det blir en jämn massa. Krydda med salt och peppar och lägg i kylskåpet (för en stund).
  4. Då batongerna svalnat, skär dom i tunna skivor (ca ½cm). Lägg på en plåt och pensla med olivolja. Lägg i ugnen, 250 grader ca 5 minuter så att ytan grillas och blir vacker gyllenbrun. 
  5. Låt svalna. Så här långt kan man förbereda t.o.m. en dag i förväg. 
  6. Då det är dags för servering, klicka/bre eller spritsa färskoströran på crostinina och pynta med t.ex. färsk basilika. Om du spritsar så se till att konsistensen är tillräckligt "lös". Gjorde detta en gång till ett bröllop och då färskoströran var helt iskall var det ingen enkel match att få den ur spritspåsen. Då den värmdes en aning så var det betydligt lättare. :)



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök