1 aug. 2013

Ugnsrostade körsbärstomater med mozzarella, ruccola och rostade pinjenötter

Ja, så blev man ett år äldre här i veckan. Ställde till med ett litet släktkalas på lande. Först blev det en lite saltig buffé och sedan till efterrätt min favoritkaka; pavlova med jordgubbar. Den salta buffén bestod i sin helhet av:

Färskoströra med kallrökt oxe, serverad på rågchips

***
Lax-broccoli paj

***
Couscoussallad (med en massa gott)

***
Ugnsrostade körsbärstomater med mozzarella, ruccola och rostade pinjenötter

***


Alla recept kommer upp på bloggen. Vi börjar med det sistnämnda, dvs ugnsrostade körsbärstomater med mozzarella, ruccola och rostade pinjenötter. Detta är en lite uppiffad version av tomat-mozzarella-basilika. 

Ingredienser (buffet 10 pers):

Tomaterna i ugn:
700 g körsbärstomater
Flingsalt
Olivolja
Peppar

Själva salladen:
200 g ruccola
70-100 g pinjenötter
ca 300g mozzarella (3 st "normalstora" bollar)
Olivolja
Balsamico

1. Lägg ugnen på 100 grader.
2. Halvera tomaterna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3. Ringla över olivolja och krydda med peppar och flingsalt.
4. Rosta i ugnen ca 2 timmar.

5. Skölj ruccolan. Lägg den på serveringsfatet. 
6. Ringla över olivolja och lite balsamico.
7. Stek pinjenötterna i en stekpanna tills de är gyllenbruna. Låt svalna en stund.
8. Riv (för hand, i stora bitar) eller skär mozzarellan.
9. Då tomaterna är klara, lägger du de, mozzarellan och pinjenötterna på ruccolan och eventuellt blandar om lite. 





1 kommentar:

  1. Hej! Måste testa de där ungsrostade tomaterna - men ska de verkligen vara 2h i ugnen?

    SvaraRadera

Tack för ditt besök