2 aug. 2013

Potatissallad





Ingredienser (10 pers på buffén eller 5 stoora portioner till middagen)

1,2 kg potatis (nypotatis)
2 nylökar med skaft
200 g apetina salladsost (den där "feta"kuben)
400 g gräddfil
70 g mild senap
1 msk vittvinsvinäger
saften från ½ citron
salt, peppar

Gör så här:

1. Koka potatisen. Var noggrann med att de int blir för mjuka.
2. Under tiden potatisen kokar; hacka nylöken och skär salladsosten i mindre kuber. Blanda i en skål.
3. Då potatisen kokat färdigt; låt svalna.
4. Då potatisen svalnat, skär potatisen i mindre bitar enligt smak och tycke. Blanda med nylöken och osten.
5. Blanda gräddfilen, senapen, vittvinsvinägern och citronsafen i en skild skål.
6. Blanda slutligen ihop alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
7. Servera t.ex. till grillkorven.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök