20 juni 2013

Smulpaj med rabarber och jordgubb

Simplare och somrigare än så här blir det helt enkelt inte.


Sommar i en pajform!

Ingredienser till en paj (pajform diameter ca 24cm)

Smuldegen:
2 dl havreflingor
1-1,5 dl vetemjöl
½ dl socker
100 g margarin

Bärblandning:
4 dl jordgubbar och rabarber (eller varför inte andra bär t.ex. blåbär, hallon)
2-3 msk socker
1 tsk potatismjöl

Till servering:
Vaniljglass

1. Lägg ugnen på 200-225 grader. Smörj pajformen.
2. Toppa ihop ingredienserna till smuldegen.
3. Blanda ihop allting som hör till bärblandningen och häll i pajformen.
4. Bred sedan ut smuldegen på bärblandningen.
5. Grädda i ugn i ca 25 minuter.
6. Servera med vaniljglass.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för ditt besök